Onze diensten

voor al uw gevelwerkzaamheden bent u bij ons aan het juiste adres. of het nu gaat om het voegen van nieuw metselwerk of een complete renovatie van uw bestaande gevel, wij geven uw pand de uitstraling die u zoekt! Hier vindt u een greep uit ons totale pakket aan diensten. Bij alle werkzaamheden die bij het onderhouden van uw gevel komen kijken hebben wij de juiste dienstverlening.

Uithakken

Onder uithakken verstaan wij het verwijderen van de bestaande voeg en het ophakken van het metselwerk. Bij het uithakken van de bestaande voeg is het van belang dat de gehele voeg verwijderd wordt, hier besteden wij ook extra aandacht aan. Bij deze werkzaamheden is het ook de bedoeling dat je een nieuwe ondergrond maakt waar de nieuwe voeg op kan hechten. Daarom wordt bij het uithakken de achterliggende metselspecie opgeruwd.

Voegen

De te gebruiken voegsoort is afhankelijk van de kwaliteit, eigen smaak en de voegsoort die bij het te voegen object hoort. Voor de aan te brengen voeg soort kunnen wij u een goed advies geven rekening houdend met de historie van het pand en de door u gewenste kwaliteit. Door onze ruime bedrijfservaring beheersen wij elke voegsoort en kunnen wij deze op de originele manier aanbrengen.

Gevelreiniging

Het reinigen van uw gevel is geen eenvoudige opgave. Dit moet met beleid gebeuren om ervoor te zorgen dat uw steen- en voegwerk niet beschadigt. Wij hebben meerdere methodes om uw gevel optimaal schoon te krijgen. Van een eenvoudige schoonmaakbeurt met een hoge druk reiniger tot het grondig reinigen door middel van zandstrallen, alles is mogelijk en geheel naar uw wens en budget.

Zandstralen

De zo geheten “vochtzandstraal-methode” is zeer geschikt voor alle soorten gevelsteen. Aangezien het straalzand vochtig is zal er nauwelijks verstuiving plaatsvinden. Er wordt gebruik gemaakt van speciaal Olivine Mineraal Zand uit Noorwegen, een buitengewoon milieuvriendelijke keus!
Onder hoge druk en stoom reinigen (tot 90 graden celsius) is ook een methode om het oorspronkelijke uiterlijk van de gevel terug te winnen.

Stoomcleanen

Bij het reinigen met stoom wordt water van 145 graden onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Dit is de meest eenvoudige manier om zaken als mos, algen en andere soorten vuil direct grondig te verwijderen. Na de behandeling spuiten wij de gevel na om eventuele achtergebleven resten te verwijderen.

Impregneren

Het langdurig schoon en mooi houden van uw gevel omvat meerdere zaken. Eén van de belangrijkste onderdelen hierbij is het impregneren. Onder impregneren verstaan wij het coaten van het metselwerk, met als doel het waterafstotend maken. Hiervoor zijn verschillende materialen in de handel met ieder zijn eigen voor en nadelen. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw specifieke situatie.