Impregneren

funcosilOnder impregneren verstaan wij het coaten van het metselwerk, met als doel het waterafstotend maken. Hiervoor zijn verschillende materialen in de handel met ieder zijn eigen voor en nadelen.

De keuze begint bij de kosten aangezien een coatingsmiddel aanzienlijk aan de prijs is. De prijs vertaalt zich in de kwaliteit, wat weer gevolgen heeft op de uitvoering van het impregneren. Bij elke klant hangt het af van de omstandigheden waaronder geïmpregneerd moet worden. Het is van belang om de wensen van de opdrachtgever in de gaten te houden, zo zijn er middelen die invloed hebben op het schilderwerk of op bitumineuze dakbedekking. Daarom vraagt ieder werk om een eigen benadering waarin er rekening wordt gehouden met eventueel ander onderhoud wat nog gepleegd zal worden.

Middelen

Er zijn verschillende impregneermiddelen op de markt, zoals een middel gebaseerd op siliconen. Dit middel is van zeer hoge kwaliteit en wordt ook voorgeschreven door woningbouwverenigingen. Dit omdat het weinig tot geen schade toebrengt aan ramen of andere materialen.

Daarnaast zijn er ook middelen die op een andere basis werken maar bij al deze middelen is het van belang om de omstandigheden goed in te schatten.

Hierbij wordt gekeken naar:

  • Schilderwerk
  • Dakbedekking
  • Ramen/glas
  • Weersinvloeden
  • Locatie (buren, omgeving, auto’s enz.)

Wij kunnen u hier een duidelijk advies in geven. Er is een garantie certificaat leverbaar door de leverancier getest ter plaatse.