Uithakken bestaand voegwerk en metselwerk

Uithakken bestaande voeg- en metselwerk

Onder uithakken verstaan wij het verwijderen van de bestaande voeg en het ophakken van het metselwerk. Bij het uithakken van de bestaande voeg is het van belang dat de gehele voeg verwijderd wordt, hier besteden wij ook extra aandacht aan. Bij deze werkzaamheden is het ook de bedoeling dat je een nieuwe ondergrond maakt waar de nieuwe voeg op kan hechten. Daarom wordt bij het uithakken de achterliggende metselspecie opgeruwd. Om zeker te zijn dat er een optimale hechting ontstaat tussen het bestaande metselwerk en de nieuwe voeg spuiten wij het metselwerk schoon met een hogedrukreiniger van 160 bar met een vuilfrees er op (zie reinigen).

Gereedschap

Om de hakwerkzaamheden uit te voeren gebruiken wij de voegbikkers van Hilti, deze machine gaat op stroom. De Hilti hakmachine is een van de beste, dit omdat het een unieke overbrenging heeft op het slag mechanisme. Hierdoor is de kwaliteit van het hakwerk ook zeer hoog. Omdat de overbrenging van een Hilti hakmachine zo fijn is maakt dit hem bijzonder handelbaar wat weer resulteert in een goed hakresultaat.

Onze voorkeur gaat uit naar het hakken op stroom omdat de machines beter handelbaar zijn wat weer resulteert in een betere kwaliteit. Daarbij komt ook dat overal waar stroom is gehakt kan worden, er geen grote compressoren voor de deur staan en deze machines een stuk minder geluidsoverlast produceren.

Stofvrij werken

VBS gevelonderhoud is een van de eerste bedrijven in de regio Alkmaar die werkt volgens het ‘stofvrij werken’ principe. Uit een onderzoek van TNO is gebleken dat fijnstof, zoals deze vrijkomt bij de traditionele manier van gevel werkzaamheden, erg schadelijk is voor de gezondheid. Om deze reden gebruiken wij gereedschappen die de verspreiding van fijnstof tegengaan om zo onze werknemers en onze klanten een gezonde werkomgeving te kunnen bieden.